Over

Mijn naam is Esmee. Ik ben een echte levensgenieter. Een voedselfanaat in hart en nieren. Als ik niet daadwerkelijk eet, dan kook ik, of ik schrijf of lees erover. Ik leer recepten uit mijn hoofd, ik luister naar podcasts over voeding en ik ga gerust de hele dag op zoek naar dat laatste, specifieke, klote ingrediënt dat niet te vinden is. Ik lééf voor eten.

mijn boek

Toch ben ik nog niet dichtgeslibd. Sterker nog: ik durf met de hand op het hart te zweren dat ik echt gezond leef. Zo’n 10 jaar geleden viel ik meer dan 10 kilo af- en die kilo’s bleven weg. Ik schreef in 2015 een boek, getiteld ‘Het Normale Dieet’, over mijn afvalstrijd in mijn studententijd. Eenvoudige leefstijltips, simpele recepten met verse producten, maar vooral veel ervaringsverhalen vormden hierbij de basis. Met dit boek wilde ik laten zien dat gezonder leven echt mogelijk is, ook met een klein budget. Het was mij, als arme, roekeloze student, immers ook gelukt. Met beide benen op de grond, laagdrempelig, gevarieerd en betaalbaar: dáár draaide het voor mij om in dit boek.

DOWN-TO-EARTH COACHING

Zes jaar later geloof ik nog steeds in deze kernbegrippen. Inmiddels heb ik mijn kennis wel uitgebreid met het doorspitten van tientallen lifestyle- en voedingsboeken en een geaccrediteerde opleiding tot voedingstherapeut afgerond. Nu wil ik niets liever dan met een nuchtere mindset iedereen persoonlijk het juiste gereedschap aanreiken om op elk moment zelf de beste keuzes te maken. Want al worden we de afgelopen jaren gek gedraaid door de voedingsindustrie, documentairemakers of de buurvrouw: er is altijd hoop. Een gezond én simpel leven is nog steeds mogelijk. Precies dat wil ik als voedingscoach heel graag laten zien.

Esmeet gaat over meeten, meten en eten.